Elke computer/laptop heeft onderhoud nodig, zoals we allemaal weten is dat laptops en computers heel veel stof opvangen. Het nadeel van een computer/laptop die veel stof heeft opgevangen is dat de computer/laptop heel warm wordt. Dit komt door dat er niet een optimale koeling plaatsvindt omdat het vol zit met stof. Wat het bij computers/laptops is, is dat als de CPU (processor) een te hoge temperatuur heeft dat de computer slechter presteert/vastloopt. 

Wat veel laptops/computers hebben is een HDD hardeschijf. Dit staat voor hard disk drive. In een HDD zitten magnetische schijven. Zoals te zien is op de foto zit er op de HDD een kleine pin die de data op de schijf uitleest. Wat een HDD vaak heeft is dat die een krakend geluid maakt. Het krakend geluid van een HDD komt door het stoten van de laptop of te hard dicht slaan van de laptop. Of een klap tegen de computer aan waardoor de HDD een harde tik krijgt. De pinnen zweven slechts 5 nanometer boven de schijf. Bij het stoten of laten vallen van een HDD veroorzaakt dit een  microscopische krater. Hierdoor hoor je steeds een krakend geluid zodra de pin er over heen gaat. 

 

Een SSD staat voor Solid State Drive. Een SSD heeft alleen maar voordelen ten opzichte van een HDD. Onder andere de snelheid, schokbestendig, energieverbruik en heel stil.  Het voordeel van een SSD is dat er geen bewegende delen in zitten, maar digitale opslagmedia zoals flash en SDRAM. Hierdoor is een SSD tot wel 3 keer zo snel als een HDD.